Zoeterwoude Voor Elkaar

Zoeterwoude Voor Elkaar

Title: Project Passend Wonen

Description: Project Passend Wonen

Project Passend Wonen

Veel mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen maar kunnen daarbij stuiten op praktische problemen. Onze werkgroep werkt nauw samen met de gemeente en kent goed de weg in het land van regels en voorschriften van verschillende partijen.

 

Zie je door de bomen het bos niet meer?
Wij weten de weg

 

Wij kijken graag met je mee naar je woning en geven advies over hoe zelfstandig wonen comfortabeler, voordeliger en veiliger kan, nu of in de toekomst. We schetsen hierbij meerdere voorbeelden en geven inzicht in de voor- en nadelen, ook op financieel vlak.

Het kan hierbij  gaan om voor de hand liggende aanpassingen zoals het aanbrengen van een muurbeugel, traplift of een verhoogd toilet maar we laten ook verdergaande mogelijkheden zien. Bijvoorbeeld de aanpassing van een eengezinswoning. Hier zou er op de begane grond een gelijkvloerse woonruimte gemaakt kunnen worden voor 1 of 2 personen. Op de verdieping ontstaat er dan ruimte voor een starter, mantelzorger of een andere huurder. Dit kan financieel erg aantrekkelijk zijn voor de woningeigenaar maar er zijn meer voordelen.

 

Nog geen hulp nodig maar gewoon nieuwsgierig?
Neem eens contact op

 

Waarom

Er zijn binnen Zoeterwoude te weinig levensloop­bestendige woningen. Ook voor starters is er nauwelijks een betaalbare woning te vinden. Recent heeft de Commissie Toekomst Zorg Thuiswonende Ouderen een adviesrapport “Oud en zelfstandig in 2030” uitgebracht. Eén van de belangrijkste aanbevelingen uit dit advies is “Ga (ver)bouwen”.

Wij willen graag met je meedenken en wat nieuwe mogelijkheden laten zien. Lees hier de samenvatting van dit advies.

 

Houd zelf de regie en ontdek de mogelijkheden

 

 

Wat doen we precies?

1. Wij komen bij je langs en luisteren goed naar de wens of vraag.

2. We denken met je mee over je toekomst, woning en sociale omgeving.

3. We stellen een passend advies op; gericht op je toekomst, je wensen en je mogelijkheden. Op de documentatiepagina hebben we enkele voorbeeldadviezen staan, om een beeld te geven van wat mogelijk is.

4.Tot slot kunnen wij je in contact brengen met partijen die het proces verder kunnen begeleiden.

 

Zoeterwoude voor Elkaar bestaat uit vrijwilligers. Ons advies is dus gratis en helemaal vrijblijvend. Het verplicht u tot niets.

 

Passend Wonen vraagt om Maatwerk

 

Meer lezen?

Lees meer op de documentatiepagina van Passend Wonen.

 

<< Terug naar Werkgroep Wonen en Woonomgeving