Zoeterwoude Voor Elkaar

Zoeterwoude Voor Elkaar

Title: Thuisgekookt zoekt een kok (dec 2022)

Description: Thuisgekookt zoekt een kok

Stichting Thuisgekookt zoekt een thuiskok (dec 2022)

Stichting Thuisgekookt is er voor iedereen die tijdelijk of langdurig niet meer in staat is om voor zichzelf te koken. Bijvoorbeeld omdat de leeftijd dat lastig maakt, omdat er sprake is van ziekte of een handicap, of omdat iemand zich in een kwetsbare situatie bevindt. In een maatschappij die wil dat we langer thuis blijven wonen en gebruik maken van ons eigen netwerk zorgt Stichting Thuisgekookt dat jij kunt rekenen op de hulp van je buren.

Door te bemiddelen tussen buurtgenoten zorgt de Stichting Thuisgekookt ervoor dat mensen die niet meer in staat zijn zelf te koken, voorzien worden van een verse warme maaltijd aan huis, gekookt door een buurtgenoot.

De Stichting Thuisgekookt heeft voor een buurtgenoot uit Zoeterwoude-dorp de volgende vraag:

"Voor mijn dochter ben ik op zoek naar hulp van een thuiskok. Door haar slechte gezondheid is koken lastig. Het zou heel fijn zijn als iemand haar 1x per week een gezonde en smakelijke maaltijd zou kunnen brengen. Dagen in overleg. Ze houdt van gevarieerd eten, eigenlijk alles behalve de Hollandse pot. Denk aan: Mediterraans, Aziatisch, Mexicaans, Midden-Oosters, Surinaams.

Ze eet vlees en vis, maar vegetarisch of veganistisch is ook helemaal goed. Verder is het belangrijk dat de maaltijd gluten- en lactosevrij is, maar sporen van- zijn geen probleem. Vanwege haar gezondheid heeft het gebruik van zoveel mogelijk biologische producten de voorkeur."

Kook je altijd te veel en wil je hier andere mensen helpen, neem dan contact met ons op, dan brengen wij je in contact met de contactpersoon van de St. Thuisgekookt. Zie ook www.thuisgekookt.nl voor meer info.