Zoeterwoude Voor Elkaar

Zoeterwoude Voor Elkaar

Title: Workshop Aandacht voor eenzaamheid (okt 2022)

Description: Workshop Aandacht voor eenzaamheid

Workshop Aandacht voor eenzaamheid (okt 2022)

Over eenzaamheid bestaan nogal wat misverstanden. Annet Gijsman, opgeleid tot specialist eenzaamheid, legt uit waarom eenzame mensen niet bestaan.

"bijna iedereen heeft wel eens last van eenzaamheid, in meer of mindere mate en voor kortere of langere tijd, maar dat betekent niet dat iemand een eenzaam mens ís. Als mensen dat denken, dat sommige mensen nu eenmaal eenzaam zijn, lijkt het of er niets aan te doen is en dat is niet waar."

Voor hulpverleners en vrijwilligers biedt de gemeente Zoeterwoude op maandagochtend 17 oktober de workshop 'Aandacht voor eenzaamheid' aan die door Annet wordt gegeven. In de workshop ligt het accent op wat wel en niet goed is om te doen als je vermoedt dat iemand last van eenzaamheid heeft. Wanneer maak je het bespreekbaar, en hoe? Helpt het eigenlijk wel om erover te praten? En waarom is het nog steeds vaak een taboe, terwijl (volgens cijfers van de GGD) de helft van ons, Nederlanders, in 2020 last van eenzaamheid had? Tijdens de workshop gebruiken we ook de nieuwe signaleringskaart van Zoeterwoude.

Je kunt je aanmelden bij Carla van Loon:
e-mail: c.van.loon@zoeterwoude.nl
tel: 06 4964 4468.