Zoeterwoude Voor Elkaar

Zoeterwoude Voor Elkaar

Title: ING helpt Fietsmaatjes Zoeterwoude (mrt 2020)

Description: Fietsmaatjes Zoeterwoude ontvangt cheque van ING bank

ING helpt Fietsmaatjes Zoeterwoude (mrt 2020)

Zaterdagmiddag 21 maart 2020 is een cheque van het ING Nederland Fonds ter waarde van € 3000,- bij Fietsmaatjes Zoeterwoude bezorgd.

In december 2019 heeft Fietsmaatjes zich aangemeld bij het ING Nederland Fonds “Help Nederland Vooruit” met de volgende onderbouwing:

  1. Fietsmaatjes draagt bij aan maatschappelijke en sociale cohesie, bewegen is goed, ook voor de ouderwordende mens;
  2. Het duofietsen levert een bijdrage aan “inclusief sporten”.
  3. Fietsmaatjes haalt mensen uit sociaal isolement. Fietsen is gezellig, je komt buitenen je breidt je sociaal netwerk uit;
  4. Fietsmaatjes heeft de bijdrage nodig om haar bedrijfsvoering gezond te houden. Ze wil weinig tot geen beroep op gemeenschapsgelden.
  5. Fietsmaatjes gebruikt het geld voor onderhoud van de huidige drie duofietsen (algemeen), vervanging van accu’s, het aankopen van schuurtje (als alternatief voor de ruimte aan de Rijndijk, die eind 2019 niet meer beschikbaar is);
  6. En spaart voor toekomstige uitbreiding van het aantal fietsen.

“In januari kregen wij van het ING Nederland Fonds te horen dat wij in onze regio (Leidschendam) als één van de vijf waren genomineerd en konden deelnemen aan een stemronde. De stemronde heeft drie weken geduurd. Wij hebben alle fietsmaatjes ingeschakeld om in hun sociale netwerk reclame te maken voor de stemronde. Onze hartelijke dank aan iedereen die op ons gestemd heeft. We zijn heel blij met de donatie!”, aldus Hans van Polanen van de werkgroep.

Afgelopen zaterdag werd dus bekend gemaakt dat Fietsmaatjes Zoeterwoude in de stemronde op de 2e plaats is geëindigd. We hebben daarmee € 3000,- binnengehaald. Ook Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn viel goed in de prijzen. Zij ontving een bonuscheque van  € 10.000,-.

Fietsmaatjes heeft zich in Nederland bijzonder goed op de kaart gezet.