Zoeterwoude Voor Elkaar

Zoeterwoude Voor Elkaar

Title: Bieb zoekt voorlezers (mrt 2020)

Description: ZVE Bieb zoekt voorlezers

Bibliotheek Rijn en Venen Zoeterwoude zoekt voorleescoach en voorlezers

Hou je van voorlezen en heb je een uur per week tijd om dit talent in te zetten voor anderen? Dan is de VoorleesExpress misschien iets voor jou.

Voorlezer

Als voorlezer ga je wekelijks een uur naar een gezin met een kind tussen de 3 en 8 jaar om voor te lezen en een spelletje te doen. Hiermee stimuleer je de taalontwikkeling van het kind en geeft het daarmee meer kans op succes in de maatschappij. Het traject duurt 20 weken.

Wat kan je van de bibliotheek verwachten: Voordat je op pad gaat krijg je een training (een avond). Die gaat o.a. over interactief voorlezen en materiaalkeuze. Tijdens het traject word je begeleid door een coördinator. Je krijgt een gratis vrijwilligersabonnement van de Bibliotheek om leuke materialen te kunnen lenen.

Coach

Als coach begeleidt je gedurende een voorleesseizoen maximaal vijf gezinnen en de daarbij behorende voorlezers. Dankzij de coördinatoren ontvangen voorlezers een intensieve begeleiding en weet de projectleiding hoe het project verloopt. Voor dit team van voorlezers organiseer je gedurende het seizoen minimaal één bijeenkomst, waarin je hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en je ze informatie geeft. Ook ga je de eerste keer dat een voorlezer gaat voorlezen mee. Je stelt met de ouders doelen op en samen met de voorlezer kijk je hoe het voorlezen het beste vorm kan krijgen. Halverwege het traject ga je nog een keer mee om te kijken hoe het gaat en de laatste keer ga je mee om het project af te sluiten. Ter voorbereiding krijg je een instructie en word je ondersteund door de projectcoördinator.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress Rijn en Venen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 3 en 8 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. Het stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen op hun eigen manier te stimuleren. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme omgeving.

Lijkt dit je leuk? Neem dan contact op met Laura,

Vestigingsleider Zoeterwoude
Veldboeket 3
2381JK Zoeterwoude
L.vanTeijlingen@bibliotheekrijnenvenen.nl